Classes

Kick- thaiboxing

De sport kickboksen is combinatie van taekwondo en karate, de verschillende stoten en trappen die worden uitgedeeld zijn hiervan afgeleid. Het kickboksen wat wij in Nederland kennen heeft meer weg van de Japanse variant, thaiboksen. Alleen zijn elleboogstoten en kopstoten bij thaiboksen wel toegestaan en bij kickboksen niet. De Amerikaanse versie is de full-contact vorm, waarbij het – zeker in wedstrijden – er heftiger aan toe gaat en knock-outs komen vaker voor. 

Bagtraining

Je komt niet in lichamelijk contact met elkaar.
De zaktraining is een fullbody workout! Je traint alle spieren in het lichaam en het resultaat zal daar ook naar zijn! Na de training heb je een voldaan gevoel.Zaktraining is veruit de allerleukste en dynamische manier om het hele lichaam te trainen, af te vallen en je conditie aanzienlijk te verbeteren.
Bij een zaktraining (kickboks training op de bokszak) gebruik je dezelfde technieken en train je dezelfde spieren als bij kickboksen, alleen voer je de technieken uit op een bokszak.
Een van de grootste voordelen van zaktraining is dat je als beginner die de technieken nog niet beheerst meteen vanaf het begin vol mee kan doen.
Daarnaast is het voor de wat meer gevorderde kickbokser nog steeds een hele uitdagende training.

Brazillian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich richt op het zo snel mogelijk naar de grond brengen van de tegenstander – middels een takedown, worp of shoot – om daar vervolgens verder te gaan met het grondgevecht. De bedoeling is om te zorgen dat de tegenstander zo snel mogelijk afklopt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse grepen, armklemmen, verwurgingen en beenklemmen. Door zo snel mogelijk naar de grond te gaan wordt het voordeel dat een meer bekwame staande vechter heeft weggenomen. Uit onderzoek en praktijk blijkt dat 80% van de vrije gevechten op de grond eindigen.  Dit is ook te zien bij de belangrijkste Mixed Martial Arts (MMA) wedstrijden. Bij deze wedstrijden wordt het merendeel beslist op de grond. Het is dan ook belangrijk het grondgevecht te beheersen.

Mixed Martial Arts

Mixed Martial Arts, ook wel afgekort tot MMA, is een van de snelst groeiende vechtsporten in de wereld en heeft inmiddels ook flink voet aan de grond gekregen in de Lage Landen. Met dank aan het succes van de Ultimate Fighting Championship (UFC). Maar wat is MMA nu eigenlijk, welke rol speelt de UFC in het succesverhaal en wat zijn zoal de regels van deze populaire sport? Met deze gids krijg je op al die vragen (en meer) een snel en duidelijk antwoord. Dus lees vlot verder!

Conditioning

De basis van sport, sportprestaties en het hebben van een goede conditie heeft te maken met je lichamelijke basiseigenschappen. Dit worden ook wel  genoemd. Wil je optimaal presteren dan is het belangrijk om een combinatie te vinden tussen deze basisprincipes van sporten.